Redo att låta huden återfå sitt glow?

Så här efter vintern kan du uppleva att din hud inte bara är blek utan också saknar det naturliga glowet som vi har under sommaren.

Avsaknaden av glow beror troligen på att din hud är torrare efter månader av kall, torr luft och varm inomhusluft. Torra döda hudceller ”fastnar” på hudytan och ger ett matt, grå-trist utseende.

Lugn, det finns mycket du kan göra för att hjälpa din hud att återfå sin lyster. Här är fem enkla steg som du kan implementera redan nu så kommer du snart se din hud stråla av välmående lyster!

Steg 1

En bra rengöring är grunden till att varje dag hjälpa huden att bli renare och klarare. När du tvättar ansiktet avlägsnar du inte bara smuts och makeuprester utan även döda hudceller. Gör handdukstestet när du är klar så du helt säkert fått bort alla makeuprester.
Smink på handduken? Gör om och gör rätt!

Här hittar du effektiva cleansers för olika hudtyper.

Steg 2

Gör en extra insats för att ta bort döda hudceller genom att minst en gång i veckan lägga en exfolierande ansiktsmask. Huden behöver hjälp på traven för att göra sig av med döda hudceller, särskilt när vi blir äldre då cellförnyelsen saktar ner.

Den här masken exfolierar milt men effektivt, samtidigt som den ger dig en magisk mjukhet och lyster.

Steg 3

Lägg till en produkt med syra till din dagliga rutin. Toners med syror har blivit omåttligt populärt och vi förstår varför. De bidrar till att boosta hudens cellförnyelse och lyster varje dag, samtidigt som de tillför extra fukt.

Du kommer se skillnad på en gång när du adderar denna till din rutin.

Steg 4

Fukt, fukt, fukt är den verkliga nyckeln till riktigt glow. När hudytan är torr så reflekterar den inte ljuset särskilt bra och då kan huden lätt se matt och glåmig ut.

Ladda din hud med massor av fukt genom att applicera rikligt av din dag- och nattkräm och addera ett fuktserum till din rutin så får du ett glow bara av att ha en hud mättad av fukt.
Här hittar du ett serum som innehåller massor av fukt.

Steg 5

Hjälp huden på traven genom att lägga till glow-på-tub. Blanda in lite glowkräm i din foundation eller lägg på lite på kindben och näsrygg.

Den här glowkrämen är vår absoluta storsäljare och vi förstår varför.