Frågor & svar

FAQ - vanliga frågor och svar (hittar du inte svaret på din fråga här, kontakta oss på info@lacuila.com)

VAD KÄNNETECKNAR L'ACUILA SOM VARUMÄRKE?

L’Acuila är för alla som söker trygg och säker hudvård som verkligen funkar, med noggrant utvalda och välkända ingredienser. L’Acuila ger dig möjligheten att anpassa din hudvård efter sommar och vinter, efter tillfälle och behov – en ”garderob” av skön och kravlös hudvård som inspirerar utan att vara komplicerad och svår.

VAR KOMMER NAMNET L'ACUILA IFRÅN?

Namnet är inspirerat av staden L’Aquila i Italien där den italienska sidan av familjen Wahlgren har sina rötter. Pernillas farmors far, som hette Gustavo Scenna, är född och uppvuxen i L’Aquila.

VAR TILLVERKAS L'ACUILA?

Samtliga hudvårdsprodukter utvecklas och tillverkas på Svenska Krämfabriken i Dalarna.

FÖR VILKA ÅLDRAR OCH HUDTYPER PASSAR L'ACUILA?

L'Acuila fokuserar inte på din ålder utan på vilket behov din hud har här och nu och på vad du har för mål med din hudvård. Vissa krämer är lättare och passar bättre på sommaren eller till exempel dig som har mer normal/fet hud medan andra produkter passar bättre under vintern och/eller dig som har torrare hud.

HUR LÄNGE TAR DET NORMALT INNAN JAG FÅR MINA VAROR?

Beställningar som läggs innan kl 15 skickas normalt samma dag och tar 1-3 dagar att leverera hem till dig. Beställningar som läggs efter kl 16 skickas ut dagen efter och kan därför dröja 2-3 dagar. Om du beställer produkter på helgen eller helgdagar, skickas din order närmast efterföljande vardag och tar sedan 1-3 dagar att komma fram till dig. Om du undrar något över din order eller när dina varor beräknas komma kan du alltid kontakta oss på info@lacuila.com.

TILL VILKA LÄNDER SKICKAR VI?

Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Åland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Albanien, Andorra, Armenien, Vitryssland, Bosnien och Hercegovina, Färöarna, Georgien, Gibraltar, Grönland, Guadeloupe, Island, Kosovo, Liechtenstein, Mayotte, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nord Makedonien, Réunion, San Marino, Serbien, Svalbard och Jan Mayen, Turkiet, Vatikanstaten, Norge 

VAD KOSTAR FRAKTEN TILL OLIKA LÄNDER?  

Inom Sverige kostar standardfrakt 49 kr, fri frakt vid köp över 349 kr.

Till Europa kostar standardfrakt 99 kr, fri frakt vid köp över 499 kr.

Vänligen se aktuella fraktpriser för alla tillgängliga fraktalternativ i kassan.

VAD GÖR JAG OM JAG INTE FÅTT EN ORDERBEKRÄFTELSE? 

Om du inte har fått en orderbekräftelse i inkorgen och kollat att den inte hamnat i skräpposten och det gått mer än 2 timmar får du gärna kontakta oss på info@lacuila.com med ditt för och efternamn och gärna ordernummer så hjälper vi dig.

VAD GÖR JAG OM JAG INTE FÅR/FÅTT EN AVI/SMS/MAIL OM ATT MITT PAKET HAR KOMMIT? 

Om du inte fått en avisering inom 5 dagar från det att du beställt/ fått mail om att varan/varorna blivit skickade ber vi dig kontakta vår kundtjänst på info@lacuila.com med ditt namn och ordernummer så hjälper vi dig. En leverans tar normalt max 5 arbetsdagar så om ditt paket dröjer längre än så, har något troligen gått fel. Du kan alltid också kolla i appen Mina Paket eller Postnords app om du ser ditt paket där.

HUR GÖR JAG OM JAG VILL RETURNERA MINA PRODUKTER, KOSTAR DET?  

Om du vill göra en retur kontaktar du vår kundtjänst på info@lacuila.com. Du står själv för returkostnaden. Vi har inga retursedlar utan du får själv skriva adress och skicka produkterna via ett postombud.

Skicka din retur till:

Emotions Logistics

Honungsgatan 9

432 48 Varberg

Packa produkterna noggrant så att de inte riskeras att skadas. Märk returen genom att skriva en lapp med L'Acuila, ditt namn och ordernummer och lägg i paketet. När produkterna har kommit oss tillhanda återbetalar vi köpesumman.

HUR GÖR JAG OM JAG ÅNGRAR MIG OCH INTE VILL HA DET JAG BESTÄLLT? 

Se svar ovan om returer.

VAD GÖR JAG OM EN VARA SAKNAS ELLER ÄR TRASIG?

Kontakta vår kundtjänst på info@lacuila.com eller via kontaktformuläret på siten så hjälper vi dig

VARFÖR LEVERERAS PRODUKTERNA I EN (TRÅKIG) BRUN BOX MED BRUNT PAPPER?  

Ur ett hållbarhetsperspektiv har vi valt att leverera era produkter i en box med papper som skyddar era produkter under transporten och med material som är enkelt att återvinna. Vi har också valt att inte skriva ut och skicka fraktsedel och som regel inte att skicka med andra lappar av samma skäl, många slänger dom direkt och då är det onödigt och inte hållbart.

FINNS DET NÅGRA PARABENER, MINERALOLJOR, MIKROPLASTER, NANOPARTIKLAR ELLER CYKLISKA SILIKONER I L'ACUILAS PRODUKTER?

Nej.

OM NI INTE HAR PARABENER SOM KONSERVERINGSMEDEL, VAD ANVÄNDS ISTÄLLET?

Vi har valt att inte använda parabener i våra produkter. Den vanligaste konserveringen i L’Acuilas produkter är Phenoxyethanol och några av produkterna är konserverade med Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate och Sodium Benzoate.

ÄR PRODUKTERNA VEGANSKA OCH CRUELTY-FREE, VILKA?

Ja – alla produkter är veganska och cruelty-free.

ÄR PRODUKTERNA TESTADE PÅ DJUR?

Nej, vi testar inte produkterna på djur, och L’Acuila säljs inte heller på marknader som kräver djurtester.

ÄR PRODUKTERNA PARFYMERADE?

Vissa produkter är parfymerade, andra inte. Läs på respektive produktinformation på vår site för att hitta information om en produkt är parfymerad eller inte och vilken typ av doft den har.

KAN JAG ANVÄNDA PRODUKTERNA OM JAG ÄR GRAVID?

Ja.

VARFÖR HAR NI INTE SPF I ALLA DAGKRÄMER?

Vi har valt att inte använda solskydd i alla våra dagkrämer då vi i Norden under många månader per år har ett mycket lågt UV-index och vi därmed inte utsätts för stark UV-strålning. Under dessa månader blir solfilter i produkten en onödig ingrediens som också gör produkten dyr och lite mer kladdiga. Under vår och sommarmånaderna rekommenderar vi verkligen att man använder en dagkräm med högt solskydd och därför har vi tagit fram Daily Defense Ultra-Light Moisturizer. Den ger ett högt bra skydd mot både UVA och UVB strålning vilket behövs när du är i solen utomlands eller hemma i Norden under vårvinter, vår och sommar. Den innehåller också fukt och vårdande ämnen vilket gör att du kan använda den istället för din vanliga dagkräm.

VILKA AKTIVA INGREDIENSER INNEHÅLLER PRODUKTERNA?

Det är olika för varje produkt, gå in och läs mer kring respektive produkt för mer information.

VILKA RESULTAT KAN JAG VÄNTA MIG AV PRODUKTERNA?

Exakta resultat skiljer sig mellan produkterna, är individuellt och beror på vilka grundförutsättningar du har. För mer specifik information, gå in och läs mer om respektive produkt. L’Acuila finns här för dig som vill ha hudvård som verkligen gör skillnad: effektiva produkter som levererar både ögonblickliga och långsiktiga resultat, oavsett om målet är att lugna en torr hud i vinterns kyla eller att få till en perfekt glow inför festen.

KAN JAG KOMBINERA DE OLIKA PRODUKTERNA MED VARANDRA HUR SOM HELST?

Ja, L'Acuilas sortiment är ett ”pick and mix”-sortiment och är uppbyggt så att man kan kombinera produkterna helt fritt i sin hudvårdsrutin.

HUR LÅNG ÄR HÅLLBARHETEN PÅ L'ACUILAS PRODUKTER?

L’Acuilas produkter är märkta med en open-jar-/öppen burk-märkning. Siffran som står i symbolen med den öppna burken är det antal månader som produkten är hållbar efter att förpackningen har öppnats.

JAG UPPLEVER ATT PRODUKTEN INTE GÅR IN SÅ BRA I HUDEN, VAD BEROR DET PÅ?

Många produkter på marknaden innehåller ingredienser som bara finns i produkten för att göra den härlig att smörja ut och dom går också mycket lätt in i huden. Dessa ingredienser har dock ofta ingen funktion i produkten, dvs den gör inget positivt för din hud. L'Acuilas produkter är framtagna för att fungera bra i det nordiska klimatet med torr luft och kyla. Därför innehåller produkterna ingredienser som verkligen gör något för huden, tex oljor som mjukgör. Dessa oljor går inte alltid in jättelätt i huden men det mjukgör och förhindrar att huden tappar sin naturliga fuktighet. Då vi väljer bort att ha onödiga ingredienser i våra produkter har vi valt oljor som verkligen funkar, hellre än oljor som bara finns där för att de ska kännas sköna att smörja.

ÄR L'ACUILAS FÖRPACKNINGAR ÅTERVINNINGSBARA?

Miljön är en viktig fråga för oss på L'Acuila och något som vi alltid har i åtanke inom alla led. Samtliga förpackningar är därför helt återvinningsbara. De ska sorteras i plast, glas respektive papper.

TILLVERKAS L'ACUILA-PRODUKTERNA MED MILJÖ I ÅTANKE?

L'Acuilas hudvårdsprodukter tillverkas på Svenska Krämfabriken i Borlänge som är kvalitetscertifierad enligt ISO9001 och miljöcertifierad enligt ISO14001. Svenska Krämfabriken är en modern produktionsanläggning och också den enda svenska kosmetikfabrik som får energi från solceller. Här kan du läsa mer om Svenska Krämfabrikens miljöarbete ”The Green Pledge” https://www.kramfabriken.se/thegreenpledge.

VAR KAN JAG KÖPA L'ACUILA?

Produkterna säljs exklusivt på www.lacuila.se.