Lär dig mer om solskyddsfaktor

En kräm med högt solskydd är den viktigaste produkten du någonsin kommer att köpa och använda. Va?! Säger du kanske. Stämmer det? Ja. Solen är nämligen den största faktorn till att din hud åldras, och du vill ju såklart inte heller utsätta dig för risken för hudcancer.  

Solen skapar fria radikaler i din hud och bryter ner den snabbare än nödvändigt. Det leder till försämrad spänst och fasthet. Solen ger också pigmentskador som syns först många år senare i form av prickar och pigmentfläckar.

Behöver jag använda solskydd varje dag?

Nej, det behöver du inte göra. Inte när du bor i Norden i alla fall. Här står solen nämligen så lågt under många månader av året att solens strålar knappt når oss, inte de skadliga strålarna åtminstone. Mellan oktober och mars är UV-index mycket lågt. UV-index ger en indikation på hur stark solen är och vilken risk det därmed är att du kommer bränna dig.

Under sommarmånaderna när solens strålar är starkare, då är det i stället jätteviktigt att skydda huden. Vi har en hud som är ovan med solen, efter månader i vintermörker, därför behöver vi vara extra försiktiga. Då räcker inte ett lågt skydd som ibland finns i vanliga dagkrämer utan du behöver addera ett solskydd med hög SPF till din rutin.

Varför har ni inte SPF i alla dagkrämer?

På L’Acuila har vi valt att inte ha solfilter i våra vanliga dagkrämer just för att du faktiskt inte behöver det under majoriteten av året. I stället har vi tagit fram en speciell produkt, med högt solskydd och en härlig textur som du kan använda som komplement under de soliga månaderna. Här hittar du den.

Hur använder jag solskydd?

Ersätt din dagkräm med Daily Defence Ultra Light Moisturizer SPF 50 eller använd den som ett komplement i din normala rutin. Produkten går lätt in i huden och kladdar inte. Smörj in ansiktet rikligt och återapplicera under dagen, särskilt om du är i solen i flera timmar. Glöm inte hals och dekolletage som är särskilt utsatt!

Rädd för att inte bli brun?

Många slarvar med solskyddet för att de så gärna vill få lite färg under sommaren. Lugn, du kommer få fräsch färg trots solskydd, men inte lika snabbt. Idag finns många alternativ för att ändå uppnå en fräsch färg. Brun utan sol eller ett solpuder exempelvis. Så varför riskera för tidigt åldrande, pigmentfläckar och cancer för att få lite färg?

Ut och njut, men med solskydd!