LÄR DIG MER

Vad är bakuchiol?

Du har säkert hört talas om retinol, ingrediensen som ofta nämns som en super-ingrediens när det gäller att motverka hudens åldrande. Retinol kan dock ge biverkningar om du är känslig, och måste således introduceras mer försiktigt i din hudvårdsrutin. 

Bakuchiol är en snällare variant av retinol som utvinns ur växten Psoralea Corylifolia men som har liknande egenskaper som retinol.

Vad gör bakuchiol i huden?

Bakuchiol bidrar till att stimulera kollagenproduktionen i huden och hjälper till att reducera linjer och rynkor. Den bidrar även till en jämnare och slätare hy.
Bakuchiol har också en positiv inverkan på hudtonen och ger en jämnare ton och minimerar porernas synlighet.

Gör bakuchiol mig känslig för solen?

Då retinol kan göra huden mer känslig för solljus används just den ingrediensen med fördel på natten. Bakuchiol däremot kan du använda både i morgon- och kvällsrutinen då den är mycket skonsam för huden och påverkar därför inte hudens känslighet gentemot solens strålar.

Kan jag använda produkter med bakuchiol även om jag har känslig hy?

Ja, det är den stora fördelen med bakuchiol. Även du som är mer känslig och till exempel upplever att retinol inte fungerar för dig kan istället med fördel välja bakuchiol.

Hittar jag bakuchiol i L’Acuilas produkter?

I vår superhärliga olja Collagen Restore Firming Face Oil hittar du bakuchiol. Det här är en lätt och skön olja som du kan använda enskilt eller som extra boost efter din dag- eller nattkräm när din hud behöver extra mycket mjukhet.

Ett hett tips är att lägga några minuter på att massera in oljan i ansiktet (superskönt!) vilket verkligen ökar blodcirkulationen i huden och gör den frisk och välmående.