Nyfiken på vad C-vitamin gör för din hy?

C-vitamin är en antioxidant som finns naturligt i din kropp. Att det är en antioxidant innebär att den neutraliserar skador orsakade av föroreningar, skärmljus och solljus då så kallade fria radikaler bildas. C-vitamin kan motverka dessa fria radikaler som i huden kan orsaka rynkor, minskad elasticitet och hudåldrande. Den har också en mild cellförnyande effekt vilket ger en jämnare, klarare hudton med lyster.

Det är med andra ord en riktig superingrediens i hudvård då det gynnar produktionen av kollagen som ger huden dess fyllighet, fasthet och spänst. I och med att vi åldras tappar vi kollagen och därmed spänst och fasthet.

Visste du detta om C-vitamin i hudvård?
  • Använd med fördel hudvårdsprodukter med C-vitamin på morgonen. Då skyddar du huden mot skadliga fria radikaler som solljus, föroreningar, skärmljus.

  • C-vitamin + Spf. Kombinera hudvårdsprodukter med C-vitamin tillsammans med solskydd för ett riktigt bra skydd mot åldrande av huden.

  • Perfekt på sommaren. Många tror att det inte är bra att använda C-vitamin i solen men det är precis tvärtom. Du kan med stor fördel använda produkter med C-vitamin under sommarmånaderna då det ger ett bra skydd mot fria radikaler som bildas i din hud vid solexponering. Glöm dock inte bort att också använda spf!

Varför använda C-vitamin serum?

Ett serum är en mer lättflytande produkt som ofta innehåller en högre halt av aktiva ingredienser. Du applicerar ett serum direkt på rengjord hud, innan din dag- eller nattkräm för att det ska tränga djupare ner i huden.

Ett C-vitamin serum är en bra produkt när du vill boosta skyddet av din hud och motverka hudens åldrande, främja jämnare hudton och glow. L’Acuila Go with the Glow Vitamin C Serum innehåller förutom C-vitamin superfukbindaren hyaluronsyra samt extrakt från grapefrukt som verkar cellförnyande och ökar hudens spänst och fasthet.

Varför använda ansiktskräm med C-vitamin?

En ansiktskräm med C-vitamin ger dig ett mycket bra skydd mot skadliga fria radikaler samtidigt som du tillför huden fukt. Om krämen även innehåller någon annan antioxidant, som Vitamin E så blir den skyddande effekten ännu bättre. L’Acuila Even Glow Vitamin C Face Cream innehåller förutom Vitamin C och E flera fuktbindare som hyaluronsyra, betain och glycerin samt mjukgörande avokadoolja.

Varför använda ögonkräm med C-vitamin?

Det är ofta kring ögonen som ålderstecken syns först i form av fina linjer och rynkor. En ögonkräm med C-vitamin i motverkar skadliga fria radikaler som påskyndar hudens åldrande.

Med andra ord en perfekt ingrediens att inkludera i vården av huden runt ögonen. L’Acuila Vitamin C Eye Cream innehåller förutom Vitamin C mjukgörande och återfuktande ämnen och är lätt och skönt svalkande.