Nyfiken på vad C-vitamin gör för din hy?

C-vitamin är en antioxidant som finns naturligt i din kropp. Att det är en antioxidant innebär att den neutraliserar skador orsakade av föroreningar, skärmljus och solljus då så kallade fria radikaler bildas. Vitamin C kan motverka dessa fria radikaler som i huden kan orsaka rynkor, minskad elasticitet och hudåldrande. Den har också en mild cellförnyande effekt, ger en jämnare, klarare hudton med lyster.

Det är med andra ord en riktig superingrediens i hudvård då det gynnar produktionen av kollagen som ger huden dess fyllighet, fasthet och spänst. I och med att vi åldras tappar vi kollagen och därmed spänst och fasthet.

Visste du detta om C-vitamin i hudvård?
  • Använd med fördel C-vitamin på morgonen, då skyddar du huden mot faktorer som kan ge skadliga fria radikaler som solljus, föroreningar, skärmljus.

  • Kombinera C-vitamin med solskydd för ett riktigt bra skydd mot åldrande av huden.

  • Många tror att det inte är bra att använda C-vitamin i solen men det är precis tvärtom. Du kan med stor fördel använda produkter med C-vitamin under sommarmånaderna då det ger ett bra skydd mot fria radikaler som bildas i din hud vid solexponering.

Varför använda serum med C-vitamin?

Ett serum är en mer lättflytande produkt som ofta innehåller en högre halt av aktiva ingredienser. Du applicerar ett serum direkt på rengjord hud, innan din dag- eller nattkräm för att det ska tränga djupare ner i huden.

Ett C-vitaminserum är en bra produkt när du vill boosta skyddet av din hud och motverka hudens åldrande, främja jämnare hudton och glow. L’Acuila Vitamin C Glow Serum innehåller förutom C-vitamin superfukbindarna hyaluronsyra och karbamid samt extrakt från grapefrukt.

Varför använda ansiktskräm med C-vitamin?

En ansiktskräm med C-vitamin ger dig ett mycket bra skydd mot skadliga fria radikaler samtidigt som du tillför huden fukt. Om krämen även innehåller någon annan antioxidant, som Vitamin E så blir den skyddande effekten ännu bättre. L’Acuila Vitamin C Face Cream innehåller förutom Vitamin C och E flera fuktbindare som hyaluronsyra, betain och glycerin samt mjukgörande avokadoolja.

Varför använda ögonkräm med C-vitamin?

Det är ofta kring ögonen som ålderstecken syns först i form av fina linjer och rynkor. Vitamin C motverkar skadliga fria radikaler som påskyndar hudens åldrande.

Med andra ord en perfekt ingrediens att inkludera i vården av huden runt ögonen. L’Acuila Vitamin C Eye Cream innehåller förutom Vitamin C mjukgörande och återfuktande ämnen och är lätt och skönt svalkande.