Vi har några tips för dig!

Fina linjer och en hud som kanske saknar den där lystern man så gärna vill ha är ofta i behov av fukt. Torr hud eller hud som är yt-torr har ofta döda hudceller som ligger kvar på hudytan och får därför mer synliga linjer. Andra faktorer som till exempel hur utvilad du är påverkar också väldigt mycket dina fina linjer. Vad kan du då göra för att göra din hud så jämn och slät som möjligt (förutom att försöka sova ordentligt?)?

En väl återfuktad hud är som sagt nyckeln till mindre synliga fina linjer. Men för att din hud ska kunna ta åt sig av fukten behöver du först avlägsna döda hudceller som envist hänger sig kvar och gör huden matt och yttorr. Scrubba huden en gång i veckan med en peeling eller använd en mild BHA toner varje dag. Då skapar du bästa förutsättningen för din hud att ta upp fukt och aktiva ingredienser.

Sedan gäller det att mätta din hud med fukt. Använd ett fuktserum, applicera rikligt så huden får all fukt den behöver. Sedan dag- eller nattkräm som jobbar på att reducera fina linjer och ger jämnare, slätare hy.