Även om vi gör allt vi kan för att skydda huden mot solen så är det svårt att helt undvika pigmentering och ojämn hudton. De få korta månader vi har med sol ska vi ju verkligen vara ute och njuta. Solskydd hjälper väldigt bra, men ger inte 100% skydd. Därför är det inte ovanligt att pigmentfläckar uppstår på huden.

De mörka månaderna på året är en perfekt tid att jobba på att reducera pigmentering. Bra ingredienser att leta efter när det gäller att jämna ut hudtonen är Vitamin C och Retinol/Backuchiol. Vitamin C är en duperantioxidant som jämnar ut hudtonen och ger lyster och Retinol/backuchiol ökar cellförnyelsen och motverkar pigmentering.

En annan bra aktiv ingrediens att leta efter är AHA syra som både exfolierar huden och jobbar mot pigmentering.

Så snart solen tittar fram i vår, eller på en resa till solen, är dock fortfarande ditt viktigaste verktyg mot pigmentfläckar att använda solskydd. Högt solskydd, ordentligt tjockt lager och återapplicera ofta. Lite kladdigt men det är det värt!

PRODUKTERNA FÖR DIG

AHA+PHA Exfoliating gel mask

En mild med effektiv syramask som ökar cellförnyelsen, avlägsnar döda hudceller och arbetar för en jämnare, slätare hy.

vitamin glow serum

Med det här serumet boostar du verkligen din hud med C-vitamin och fukt. Du får en omedelbar lyster och jobbar på att reducera pigmentfläckar och ojämn hy på sikt.

vitamin c face cream

En riktgit Rolls Rolls bland krämer är denna fuktbomb som också är laddad med C-vitamin, Rosa Grapefrukt, avocadoolja och massor av fuktbindare.

Collagen Restore Firming Face Oil

En härlig olja med naturens egna retinol, Backuchiol, som ökar cellförnyelsen och ökar kollagenproduktionen vilket har en positiv inverkan på pigmentering i huden.