LAGER PÅ LAGER PRINCIPEN GÄLLER ÄVEN HÄR

Med alla produkter som ingår i en hudvårdsrutin kan det vara svårt att veta i vilken ordning de ska appliceras. Och spelar det egentligen någon roll? Ja, det gör det faktiskt men det behöver inte vara så svårt om man tänker på samma sätt som när man ska klä sig inför en skidtur eller en kall dag utomhus.

Efter att huden är rengjord är det tunnast underst som gäller. Samma gäller en lättflytande toner, och då talar vi om en "aktiv" toner, inte en rengörande toner. Ta L'Acuila BHA toner tex som är en lätt vätska som behandlar huden genom att syrorna i produkten tar bort döda hudceller och förbereder huden för produkter som kommer efter.

Serum är också ofta tunna, lättflytande formuleringar med en hög koncentration av aktiva ämnen. Anledningen till att de är tunnare, mer lätta formuleringar är att de ska gå in i huden, djupare ner med alla aktiva ingredienser. Dessa ska appliceras efter en behandlade toner men innan krämer.

Efter serum är det dags för krämer. Krämer är tjockare och lägger sig ovanpå serum och "låser in" de aktiva ingredienserna. Krämer innehåller ofta mer oljor som också har den effekten att de lägger sig som ett "lock" på huden. Ett lock kanske inte låter så positivt men det är det. Ett lock av oljor gör att fukten i huden bevaras och huden blir mindre torr, mer fyllig och med mer spänst. Fuktbindare i krämer hjälper också till att binda fukt till huden. Tänk därför på att inte snåla med krämen, särskilt till natten. Precis som du inte ska ta för tunna plagg på dig i de yttre lagren när du klär dig, ska du ta rikligt med kräm så att den verkligen "mättar" huden med fukt och näring. Så snåla inte med krämerna, då blir huden inte tillräckligt återfuktad.

Tveka inte att höra av dig till oss på L'Acuila om du har frågor om hudvård, oavsett vad det gäller!