I den här ordningen ska du applicera dina produkter

Med alla produkter som ingår i en hudvårdsrutin kan det vara svårt att veta i vilken ordning de ska appliceras. Och spelar det egentligen någon roll? Ja, det gör det faktiskt men det behöver inte vara så svårt om man tänker på samma sätt som när man ska klä sig inför en skidtur eller en kall dag utomhus. Tunnast längst under.

Efter att huden är rengjord är det den absolut tunnaste produkten som ska appliceras, tex en lättflytande toner som L'Acuila BHA toner som är en lätt vätska som behandlar huden genom att syrorna i produkten tar bort döda hudceller och förbereder huden för produkter som kommer efter.

Serum kommer härnest då de är tunna, lättflytande formuleringar med en hög koncentration av aktiva ämnen. Anledningen till att de är tunnare, mer lätta formuleringar är att de ska gå in i huden, djupare ner med alla aktiva ingredienser. Dessa ska appliceras efter en behandlade toner men innan krämer.

Efter serum är det dags för krämer. Krämer är tjockare och lägger sig ovanpå serum och "låser in" de aktiva ingredienserna. Om du använder en ansiktsolja så ska den appliceras sist av alla produkter.

Så, om vi ska summera. Här är ordningen du ska applicera dina produkter i:

1. Rengör huden

2. Om du vill lägga en mask eller göra en peeling, gör det efter rengöring och tvätta sedan bort

3. Applicera en toner, tex BHA toner. Den är behandlande.

4. Applicera serum

5. Ögonkräm

6. Dag- eller nattkräm

7. Olja