Hjälp i vilken ordning ska jag applicera min hudvård?

Vi reder ut, i den här ordningen ska din hudvård appliceras!

Med alla typer av hudvårdsprodukter som finns idag kan det vara svårt att veta i vilken ordning de ska appliceras på huden. Självklart ingen fara om det inte alltid blir "rätt" ordning men du får ut mer av dina produkter och de kan samverka bättre och ge bättre resultat om de appliceras rätt.

En bra regel att följa som kan göra det enklare att komma ihåg är att tunnast går först. Precis som när du klär dig för att vara ute en kall dag, tunnaste lagret underst, precis så ska du tänka med din hudvård.

Rengöring är grunden

Rengöring är verkligen A och O för att uppnå ett bra resultat. En väl rengjord hud får en fin lyster och jämnare hudton. Tveka inte att tvätta ansiktet två gånger. Om du får smink på handduken när du torkar dig, då behöver du tvätta mer.

Applicera gärna din ansiktsrengöring på torr hud, även om det är en tvålprodukt. Addera sedan lite vatten och arbeta upp ett skum som du sköljer bort med ljummet vatten.

Först kommer serum

Ett serum är lättflytande för att lättare tas upp av huden. Det innehåller ofta aktiva ingredienser som adresserar specifika behov som tex att minska fina linjer, jobba på pigmentering eller att ge extra mycket av något som huden behöver.

Dags för krämer

Efter serum är det dags att applicera krämer, både ögonkräm och dag- eller nattkräm. En dagkräm är ofta framtagen för att skydda huden, ge någon omedelbar effekt och för att gå in lätt och funka under makeup. En nattkräm däremot är ofta rikare, kanske till och med lite kladdig för den ska göra sitt vårdande jobb under nattens vila.

Specialprodukter du kan lägga till

Olja

En ansiktsolja är perfekt att addera till din rutin om du blir torr på tex vintern. Många oljor är idag lätta och sköna och går lätt in i huden. Vissa oljor ger bara mjukhet med hjälp av naturliga oljor, andra som L'Aacuilas olja innehåller mer aktiva ämnen som bakuchiol även kallad naturens egna retinol.

Peeling

Det kan låta som om alla produkter är lika viktiga men om vi ska välja ut en SÄRSKILT viktig specialprodukt så är en scrub vårt försthandsval. En scrub tar bort döda hudceller som fastnar på huden och kan göra den glåmig och trist. Döda hudceller kan göra din hud yttorr, ge förstorade porer och förhindrar serum och krämer från att tas upp ordentligt. Inte konstigt att det gör stor skillnad om du scrubbar din hud 1 gång i veckan!

Ansiktsmask

En ansiktsmask kan verkligen göra underverk för din hud genom att ge din hud den där extra omtanken. Lägga helst en mask 1 gång i veckan. Har du inte tid att lägga dig och vila medan masken verkar? Det går lite bra att maska medan du dammsuger!