Undvik de här misstagen när kylan kommer

Omställningen till kallare, torrare väder innebär stora påfrestningar på din hud. Kommer du ihåg känslan av stramande, lätt svidande hud från förra vintern? Ja, då är det dags att agera nu. Din hud behöver din hjälp att klara av omställningen utan att bli uttorkad, kliig och stram.

Om du gör det här ökar chanserna för att din hud är fortsatt mjuk och smidig även under vintern:

Skippa tvålen

Ta det försiktigt med tvättandet under de kalla, torra vintermånaderna. På morgonen räcker det med att bara skölja ansiktet i ljummet vatten. Genom att inte använda tvål när du inte behöver tvätta bort smuts och makeup så hjälper du din hud att behålla sin fuktbalans.

Lägg till fukt

Lägg till ett fuktgivande serum till din rutin. Ett serum går djupare ner i huden och hjälper huden att behålla sin fukt. Lägg sedan en fetare kräm ovanpå så bildar den ett "lock" som kapslar in fukten. Ett enkelt steg att verkligen hjälpa huden att bibehålla sin fuktbalans och förhindra torrhet.

Snåla inte med krämen

Ett vanligt misstag vi gör när vi inte upplever att vår hud får tillräckligt med fukt är att vi snålar med krämen. Köp hellre en mer prisvärd kräm än en dyr som du måste snåla med. Lägg på ett tjockt lager kräm, särskilt till natten så behåller du en mjukare, smidigare hud.